Jako malý kluk z městského činžáku jsem o prázdninách na půdě venkovském domku mojí babičky rád objevoval všemožné poklady. Jednou jsem takhle ve staré truhle narazil na štosy kompletních ročníků legendárního časopisu Květy, který měla dlouhá léta babička předplacený a který v té době byl ve volném prodeji vzácností, takzvanou podpultovkou. Dodnes si pamatuju na ten pocit výjimečnosti, když jsem se začal objevenými štosy tohoto tehdy drahocenného časopisu prohrabovat a listovat 🙂 Věru by mě tehdy nenapadlo, že za desítky let se na stránkách Květů ocitne i zmínka o mně 🙂

V uplynulých dnech jsem se díky svému food blogu dostal do Týdeníku Květy v krátké době už podruhé (když před rokem tam přetiskli moje recepty na utopence a sýrové biftečky). Nejnovější číslo Květů má tentokrát jako téma týdne Fenomén guláš. Vedle zevrubného sedmistránkového povídání o mnoha variantách tohoto evergreenu zdaleka nejen českých kuchyní, do kterého jsem několika postřehy mohl přispět i já, je mezi celou řadou receptů i jeden, převzatý z mého blogu, a to recept na buřtguláš 🙂 I kdyby jen jednoho, dva ze čtenářů Týdeníku Květy zaujal, bylo mně ctí a radostí! 🙂
