Moučníky a dezerty Vegetariánské
Skořicoví šneci
Taky se u vás ochladilo? Na jihu Čech se dnes ráno na rozkvetlé stromy začal docela nečekaně sypat sníh. A prý má ještě přituhnout. Co dělat, přece jen je teprve …
Recepty & suroviny & informace
Moučníky a dezerty Vegetariánské
Taky se u vás ochladilo? Na jihu Čech se dnes ráno na rozkvetlé stromy začal docela nečekaně sypat sníh. A prý má ještě přituhnout. Co dělat, přece jen je teprve …
Zrovna před pár dny jsem na blogu vietnamské komunity u nás narazil na povídání o tofu, sojovém sýru, který se získává vysrážením čerstvého sojového mléka. Vietnamci se prý často setkávají …
Ostatní Polévky Rychlé Sezónní Vegetariánské
Je právě sezóna mého oblíbeného medvědího česneku, a tak se toho v kuchyni snažím využít, co jen to jde 🙂 Pravda, u nás na jihu Čech tahle úžasná léčivá bylinka …
Moučníky a dezerty Ostatní Rychlé Vegetariánské
Jestliže bych měl vybrat řekněme pouhé tři věci, které mně u babičky chutnaly úplně nejvíc, které byly typické pro její kuchyni a které jsme doma nikdy nemívali, pak by mezi …
Jak já jen všechny ty – jak se dnes říká trochu drsně, ale vlastně docela trefně – „prasárny“ v době svého mládí miloval! Snad úplně celý sortiment lahůdkářských pultů, ale …
Není to tak dlouho, co nám někdo zaklepal na okno. Byla to sousedka, v ruce držela balíček. „Zabíjeli jsme, nesu vám kousek jehněčího…“ Tak tohle se vám v Praze nemůže …
Moučníky a dezerty Rychlé Vegetariánské
Recept podle Jamieho Olivera, recept podle Zdeňka Pohlreicha, recept podle Přemka Forejta… Je to jak zaklínadlo, na webu se to podobnými titulky jen hemží, ale já takovým receptům – při …
Jsem foodie a všechno kolem jídla mě tuze zajímá. Všechno, zdaleka nejen to, co mám v žaludku. Příběh a kvalita surovin, jejich cesta na talíř, kuchyňské technologie a trendy, restaurace a …
Taky máte rádi brynzu? Já tedy moc! Podepsalo se na tom nejspíš i to, že před listopadem – ano, pamatuju – bývala brynza v Čechách docela vzácná, navzdory svému slovenskému …