Dýňová hořčice, která určitě brzy zmizí
S lehce nasládlou, jemně kořeněnou chutí hokaido, nejoblíbenějšího druhu dýně je na přelomu starého a nového roku třeba se rozloučit. Aspoň tedy u nás, kde i přesto, že ve špajzce …
Recepty & suroviny & informace
S lehce nasládlou, jemně kořeněnou chutí hokaido, nejoblíbenějšího druhu dýně je na přelomu starého a nového roku třeba se rozloučit. Aspoň tedy u nás, kde i přesto, že ve špajzce …
Vinnou klobásu máme u nás doma opravdu moc rádi, a proto ji míváme docela často. Tím spíš ale v obchodech dávám pozor na její kvalitu, natrefit totiž lze nezřídka i …
Omládek, tedy řidší směs čerstvého droždí, mouky, vody a ještě také trochy sladového výtažku, medu nebo prostě jen cukru je skvělá věc. Ano, příprava omládku, či spíše čekání, než se …
Možná to je posedlost, ale na nejrůznější předlistopadové lahůdky, konzumované v nějakém tom mléčném baru nebo bistru ve stylu „na stojáka“, u nás doma docela často vzpomínáme. Ostatně už jsem …
Možná to tak máte i vy. Že po svátečních dnech, kdy se stůl pod nejrůznějšími vydatnými dobrotami často jen prohýbal, zatoužíte po něčem lehkém, nemastném, „obyčejném“ a pokud možno „zdravém“. …
Moučníky a dezerty Rychlé Vegetariánské
Po tomto receptu sahám nejčastěji tehdy, když spěchám a když v lednici čeká už delší dobu smetana ke šlehání a kdy datum na jejím obale už volá po spotřebování. Tak …
Jsem foodie a všechno kolem jídla mě tuze zajímá. Všechno, zdaleka nejen to, co mám v žaludku. Příběh a kvalita surovin, jejich cesta na talíř, kuchyňské technologie a trendy, restaurace a …
Jedna výzva za druhou. I tak by se dalo popsat to, když po desetiletích života, prožitých v Praze, uděláte radikální řez a rozhodnete se přestěhovat do malé vesnice na jihu …
Moučníky a dezerty Rychlé Vegetariánské
Zvlášť teď, v předvánočním období rozhodně není času nazbyt, jistě budete souhlasit. Ještě štěstí, že po létě nadupaný mrazák velí k odlehčení 🙂 Přizpůsobuji tomu i pečení. A tak jsem …