Květáková krémová polévka
Vůbec se nedivím, že francouzská kurtizána, ze které se později stala hraběnka du Barry, získala na téhle polévce závislost. Aspoň tak praví legenda. Ona polévka, v originále zvaná crème du …
Recepty & suroviny & informace
Vůbec se nedivím, že francouzská kurtizána, ze které se později stala hraběnka du Barry, získala na téhle polévce závislost. Aspoň tak praví legenda. Ona polévka, v originále zvaná crème du …
Moučníky a dezerty Rychlé Sezónní Vegetariánské
Když se vysloví slovo třešně, okamžitě i mně naskočí spojení bublanina. Anebo ještě jinak: Jeden z nejoblíbenějších a nejčastějších českých letních moučníků? Bublanina! Receptů na bublaninu existuje nepřeberně, ostatně nejeden …
I já to mám to také tak: V horkém létě mně maso stačí mít na stole jednou, dvakrát do týdne. Jasně, nepřeberné množství nejrůznějších zeleninových salátů hlavně jako večeře vede, …
Jemné, křehké maso, oproti kuřecímu výraznější chuti, s lehce zemitějším nádechem divočiny, trochu připomínajícím maso bažantí, maso tmavší, s kratšími vlákny, rozhodně ne „houževnaté“, s nižším obsahem tuku. Takové jsou …
Člověk by si měl dělat radost, aspoň malou, pokud možno každý den. A tak jsem si po roce – i přes parné počasí a nutnost strávit v autobusu půldruhé hodiny …
Libeček je úžasná, všestranně využitelná bylinka (nebo spíš bylina, vzhledem k možným až dvěma metrům výšky), ne nadarmo jí už naše babičky říkaly zelené maggi. Ostatně před časem se mně …
Občas se u pórku stává, že ho je tolik, až nevíme, co s ním. Není divu, na záhoně je s ním jen minimum práce a sklízet se dá od začátku …
Moučníky a dezerty Rychlé Vegetariánské
Poslední loňská jablka u nás padla včera právě do tohoto koláče, či spíše buchty. Je opravdu hodně jednoduchá a taky hodně rychlá, těsto jen z mouky, cukru, mléka, oleje a …
S mletým masem, tím spíš když je ze zvěřiny, pracuju moc rád. Nesmírně mě baví alchymie při kořenění masa, ta nikdy nekončící řada všech možných chutí, ať už sekané nebo …