Kousek Itálie u Smíchovského nádraží
Atmosféra, vůně a chutě Itálie v Praze. Tržnice, cukrárna, pekárna, rybárna, ba i květinářství a v neposlední řadě restaurace, to vše pod jednou střechou. Tenhle u nás nevšední koncept je mně nesmírně …
Recepty & suroviny & informace
Atmosféra, vůně a chutě Itálie v Praze. Tržnice, cukrárna, pekárna, rybárna, ba i květinářství a v neposlední řadě restaurace, to vše pod jednou střechou. Tenhle u nás nevšední koncept je mně nesmírně …
Čočka je velmi vděčnou surovinou, bohudík jsou už zapomenuty časy, kdy u nás byla podpultovým zbožím, o jejích méně obvyklých druzích ani nemluvě. S čočkou můžete v kuchyni kouzlit, co hrdlo ráčí, …
Neexistuje snad jednodušší polévka, než je dýňová. A jak je přitom skvělá! Aspoň pro mne snad nejoblíbenější. 🙂 Dýňová polévka dokáže zastoupit i hlavní jídlo, hlavně teď na podzim je …
Malá jídla Moučníky a dezerty Vegetariánské
Snídaňové cereálie zažívají v posledních letech ohromný boom, reklamy na ně se valí ze všech stran a výrobci se předhánějí v tvrzení, že právě ty jejich jsou ze všech nejzdravější, nejlepší, nejchutnější. …
Dost často se stane, že narazíte na recept, kde tápete v přesném množství ingrediencí, které do jídla mají přijít. Ať už se to týká velikosti hrnku, který má autor na mysli, …
Moučníky a dezerty Vegetariánské
Krom řady dalších účinků banány prý zlepšují náladu, potlačují zasmušilost a zmírňují depresi. Ať je to jak chce, pokud vám banány doma přezrají, určitě by byla škoda je vyhodit, jakkoli …
Není vůbec od věci zařadit do jídelníčku aspoň jednou, dvakrát do týdne odlehčovací menu. Ten, kdo se snaží svému tělu naslouchat, nejspíš dobře ví, o čem mluvím. Ne nadarmo se …
Tahle italská restaurace patří k mým osvědčeným a také oblíbeným místům, kam se rád vracím. Obří loď se dvěma palubami má pro mě kouzlo hlavně svým výhledem na Karlův most, Kampu, …
Kedluben, jedna z nejrozšířenějších košťálových zelenin u nás má, zdá se, v kuchyni nejlepší léta za sebou. Naši pozornost si přitom rozhodně zaslouží: obsahuje nejen vitamíny, ale i řadu minerálních látek a …