Hříšně dobrá kalorická bomba

Malá jídla Rychlé

 // 

Moje škvarková pomazánka - suroviny

Škvarky jsou společně se sádlem stálicí české kuchyně. Sice nepříliš zdravou, ale jednou za čas zhřešit se (skoro) čistým svědomím můžete. 🙂 Věřte, že pokud škvarkovou pomazánku přichystáte společně s čerstvě upečeným domácím chlebem, budete u svých strávníků za hvězdu dne. 🙂

Receptů na škvarkovou pomazánku existuje celá řada. Tady je můj recept, ve kterém preferuji trochu hrubší konzistenci. Tedy když v pomazánce tu a tam křupne kousek škvarku nebo v ní narazíte na chuť vajíčka.

Moje škvarková pomazánka

  • doba přípravy: asi 15 minut + asi 2 hodiny odležení
  • obtížnost: velmi snadné
  • počet porcí: asi 4

suroviny:

  • 400 g vepřových škvarků
  • 1 lžíce sádla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • půl střední červené cibule
  • 1 naťová cibulka
  • 2 menší kyselé okurky
  • půl lžičky cukru moučky
  • mletý pepř
  • sůl

postup:

Škvarky společně se sádlem a hořčicí dám do kutru a rozsekám, nikoli úplně najemno. Přidám natvrdo uvařená, oloupaná a na drobné kostičky posekaná vejce a kyselé okurky, jemně posekanou cibuli a naťovou cibulku, cukr a podle chuti sůl s mletým pepřem. Dobře promíchám a v chladu nechám alespoň dvě hodiny odležet.

Moje škvarková pomazánka

Ještě něco k tomu:

  • Plnotučnou hořčici můžete zaměnit za kremžskou, do pomazánky můžete přimíchat i stroužek nebo dva rozetřeného česneku.
  • Pokud máte málo škvarků, nastavit pomazánku lze přidáním jedné, dvou lžic sádla navíc, dobrý je do této pomazánky také neochucený tavený sýr.

Napsat komentář