Rychlá omeleta s těstovinami, houbami a slaninou

Hlavní jídla Rychlé

 // 

omeleta_s_testovinami_a_houbami

Houby, těstoviny, vajíčka, anglická slanina. A trocha zeleniny k tomu. Za mě skvělá kombinace, ingredience, které si spolu výborně rozumějí.

Tahle omeleta je báječným řešením, když z každodenní procházky z lesa se psy přinesete pár čerstvých hub. Nebo když minule jste trochu houb zamrazili a ty čekají na spotřebování. Nebo když v lednici je zbytek těstovin od oběda, když po masu moc netoužíte. Když spěcháte a na přípravu jídla máte málo času nebo když jste doma sami a jenom kvůli sobě nechcete v kuchyni trávit moc času…

Omeleta s těstovinami, houbami a slaninou

  • doba přípravy: asi 20 minut
  • obtížnost: velmi snadné
  • počet porcí: 2

suroviny:

  • miska směsi čerstvých hub
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 menší silnostěnná paprika
  • 1 malá červená cibule
  • 1 lžíce másla
  • miska uvařených těstovin
  • špetka celého kmínu
  • 4 vejce
  • 1 lžíce sekané natě hladkolisté petrželky
  • půl lžičky sušeného tymiánu
  • mletý černý pepř
  • sůl

k podávání:

  • petrželka nebo pažitka

postup:

Houby očistím a pokrájím na plátky. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nechám na nepřilnavé pánvi trochu pustit tuk. Přihodím pokrájené houby a za častějšího míchání je bez osolení opékám, dokud nezměknou. Během toho zbavím omytou papriku jadřince a nakrájím ji na menší kostičky, oloupu a nadrobno nakrájím také červenou cibuli.

Ke změklým houbám přidám lžíci másla, přihodím pokrájenou papriku a cibuli, uvařené těstoviny a celý kmín a za občasného míchání nechám dobře prohřát. Zatím v misce rozšlehám vejce s posekanou petrželovou natí, tymiánem, mletým černým pepřem a solí.

Trochu urovnané houby s těstovinami a paprikou v pánvi přeleji vaječnou směsí, plotýnku stáhnu na úplné minimum a pod poklicí nechám omeletu zatuhnout, trvá to asi 10 minut.

Hotovou omeletu rozdělím na talíře, posypu petrželkou nebo pažitkou a doplním trochou čerstvé zeleniny.

Ještě něco k tomu:

  • Houby na pánvi před ani během restování nesolím, pustily by vodu a dobře by se neopekly.
  • Místo čerstvých hub se do omelety dají použít i houby sušené. Půlden předem je v rendlíku přeliju vařící vodou, jen takovým množstvím, aby byly ve vodě ponořené. Před samotnou přípravou omelety houby scedím, pokrájím a na pánvi je restuji o něco déle, dokud nezměknou.
  • Do omelety občas přidávám společně s paprikou a cibulí i stroužek nadrobno nasekaného česneku. Dobrá je i omeleta s trochou řapíkatého celeru, tenkými plátky ředkviček nebo s nadrobno nasekanou zelenou naťovou cibulkou či pórkem. Někdy omeletu sypu trochou nastrouhaného tvrdšího sýra.
  • Z jedné pánve se nasytí dva strávníci. Pokud jich je víc, první hotové porce uložím do mírně teplé trouby nebo použiji buď dvě pánve současně.

Napsat komentář

Vyžadované informace jsou označeny *