Když se hodiny až příliš přiblíží k poledni

Polévky Rychlé Vegetariánská

 // 

Sytá cuketová polévka

Polévek z cukety existuje celá řada, jen herečka Jana Štěpánková jich ve svojí originální cuketové kuchařce má hned několik. Recept na tu následující vznikl teprve nedávno, když se hodiny až příliš přiblížily k poledni a hlad se začal ozývat, když hrnec na polévku přitom pořád ještě odpočíval v almaře a v lednici se už delší dobu krčila čím dál netrpělivější cuketa. Tady je výsledek. Docela sytá, dobrá a rychle hotová polévka. 🙂

 

Sytá cuketová polévka

  • doba přípravy: asi 10 minut + asi 15 minut vaření
  • obtížnost: velmi snadné
  • počet porcí: 4

 

suroviny:

  • 2 menší cukety
  • 3 lžíce sterilované kukuřice
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • půl lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce posekané nati libečku
  • hrst polévkových nudlí
  • 1200 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 a půl lžíce krupice
  • mletý černý pepř
  • sůl

 

k podávání:

  • posekaná nať hladkolisté petrželky

 

postup:

Na másle zpěním oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli, přihodím omytou a na středně velké kostičky nakrájenou cuketu a chvíli restuji. Pak přisypu krupici a ještě asi minutu míchám. Zaliju zeleninovým vývarem, osolím, opepřím, přidám sterilovanou kukuřici, oloupané a nahrubo posekané stroužky česneku, posekanou nať libečku a rajčatový protlak. Přivedu k varu a vařím asi 15 minut. Na poslední tři minuty varu přidám do polévky nudle. Na talířích sypu posekanou hladkolistou petrželkou.

 

Ještě něco k tomu:

  • Čerstvý libeček nahradíte sušeným, místo sterilované kukuřice můžete použít mraženou nebo fazole z konzervy.
  • Další variantu polévky získáte, když místo zeleninového vývaru použijete vývar drůbeží.

Napsat komentář